Ga naar de inhoud

PERSBERICHT

Vandaag werden acht grote warmtepompen omhoog gehesen in de Koningsvarenstraat. Ze werden bevestigd op de daken van de twee flats. De warmtepompen gaan zorgen voor het verwarmen van de in totaal 192 woningen in de flats. De werkzaamheden maken onderdeel uit van project “De Versnelling” waarbij WormerWonen woningen versneld verduurzaamt.

Werkzaamheden in volle gang
De verduurzamingswerkzaamheden, uitgevoerd door M&O Techniek, zijn in volle gang. In de ‘Koningsvarenflats’ is het verwarmingssysteem verouderd en toe aan vervanging. De warmtepompen zorgen straks voor 80% van de warmte in de woningen. Samen met nieuwe convectoren en leidingen in de woning, is de warmte in de woning straks aangenamer en beter naar behoefte van de bewoner in te stellen. Ook wordt er extra geïsoleerd. Wanneer de werkzaamheden in alle woningen klaar zijn wordt de warmtepomp aangesloten op het collectieve systeem. De woningen aan de Koningsvarenstraat hebben na de verduurzaming energielabel A. Cécile Engelsma, directeur WormerWonen: “Alles bij elkaar is dat een best pittige ingreep, maar het levert bewoners straks een comfortabele woning op die klaar is voor de toekomst.” Naast aangenamere woningen helpt het collectieve systeem bij vermindering van de woonlasten en wordt rekening gehouden met het milieu.

Versneld verduurzamen 300 woningen
De werkzaamheden van "De Versnelling ” verlopen volgens planning. WormerWonen begon in 2023 met het verduurzamen van de woningen op het Ketelhuisterrein. Dit is inmiddels zo goed als afgerond. De werkzaamheden in de Koningsvarenstraat zijn volgens planning eind van dit jaar gereed. Later dit jaar starten ook de werkzaamheden in de straten Bickershorn en Slijckershorn en de Spatterstraat. In totaal gaat het om de verduurzaming van ruim 300 woningen.