Ga naar de inhoud

PERSBERICHT

Wormer, zaterdag 18 november 2023

Na het grote succes van de energiemarkt vorig jaar, organiseerde WormerWonen ook in 2023 weer een energiemarkt voor haar huurders. Op zaterdag 18 november konden huurders naar de Stoomhal in Wormer komen voor informatie en advies van energie-experts over mogelijkheden om te besparen op de energierekening. Naast advies kregen zij van WormerWonen een gratis energiebesparend product mee naar huis om thuis op korte termijn kosten te kunnen besparen.

Grip op je stookkosten
De huidige gas- en energieprijzen zijn minder hoog dan in 2022, maar energie blijft duur. En nu het stookseizoen weer is begonnen, is het belangrijk om slim met energie om te gaan. WormerWonen helpt haar huurders graag bij het grip houden op de energiekosten. Dat bewoners de geboden ondersteuning waarderen, blijkt wel weer uit de populariteit van de energiemarkt. In een paar uur tijd kwamen meer dan 100 bezoekers langs om zich te laten informeren en adviseren door WormerWonen en haar energiepartners. Daarbij kregen bewoners ook uitleg over het energiebesparende product dat zij gratis mee naar huis mochten nemen. En natuurlijk was er ruimte voor een praatje onder het genot van een drankje. Dat onderlinge verbinding en betrokken bewoners oh zo belangrijk zijn voor een prettige woonomgeving werd mede onderstreept door huurdersvereniging Huurders voor Huurders. Ook zij was aanwezig op de energiemarkt. Cécile Engelsma, hoofd Wonen, blikt terug: “Ontzettend fijn dat we op deze manier opnieuw iets voor onze huurders kunnen betekenen. Als sociaal huisvester willen we de woonlasten voor onze bewoners betaalbaar houden. Daarom zetten we onder andere versneld in op verduurzaming van onze woningen. We willen bij zoveel mogelijk woningen een eerste forse stap in verduurzaming maken maar ook bewoners ondersteunen in hun besparingsinspanningen. Dat maakt deze energiemarkt voor ons extra waardevol: het is dé kans om iets extra's te doen voor elke bewoner. Gelukkig hebben weer veel huurders deze kans gegrepen!”

De stookadviezenkaart
WormerWonen ontwikkelde ook een handige stookadviezen kaart met praktische tips die kunnen helpen om kosten te besparen. Alle huurders hebben er een ontvangen, en de kaart is ook te downloaden via de website. Of bekijk de animatievideo waarin alle tips besproken worden. Lees hiervoor het artikel ‘Bewust stoken: praktische tips en adviezen voor lagere stookkosten’.

Ruim 300 woningen versneld van het gas af
Boven op de oorspronkelijke verduurzamingsplannen van WormerWonen, worden in 2023 en 2024 nog eens 300 extra woningen versneld (deels) van het gas afgehaald. De werkzaamheden zijn in volle gang. Afgelopen zomer zijn we gestart met de verduurzaming van de woningen op het Ketelhuisterrein en begin november zijn we begonnen met de woningen aan de Koningsvarenstraat. Een bewoonster van een woning op het Ketelhuisterrein is erg blij met de verduurzaming van haar woning. Het levert ook extra comfort op. Ze vertelt: “Sinds ik de convectoren heb, is het in huis altijd een fijne temperatuur en heb ik het nooit meer koud.”