Jaarverslag

Het jaarverslag geeft een goed beeld van de activiteiten van WormerWonen in 2020. De jaarrekening biedt inzicht in de belangrijkste cijfers over dat jaar. Een hele korte weergave vindt u in dit bericht. Het online document vindt u onderaan deze pagina.

Stabiele financiele positie

WormerWonen is een stabiele, goedlopende organisatie. Er is veel kennis en kwaliteit in huis, wat niet vanzelfsprekend is voor een kleine corporatie. WormerWonen investeert in haar personeel, onder andere door scholing en training. 

Het jaar 2020 bijzonder ingewikkeld jaar. Door Covid-19 wel te verstaan. Het kan werkelijk niemand ontgaan zijn dat dit de gemoederen bezig hield en houdt, maar vraag je nu heeft het financieel consequenties gehad? Dan is het antwoord nee. Waarbij wij wel moeten aantekenen dat dit tot op heden niet zo is. De financiële positie van WormerWonen is goed en stabiel.

 

Een jaar voor in de boeken

2020 was een bijzonder jaar. Eind 2019 hoorden we voor het eerst van het mysterieuze virus in Wuhan in China. Drie maanden later leidde dit in Nederland tot een intelligente lockdown, die onze burgerlijke vrijeheden langzaam steeds verder inperkte. De lockdown en de steeds strengere maatregelen hadden uiteraard ook effect op het werk en dienstverlening van WormerWonen. Medewerkers gingen zoveel mogelijk vanuit huis werken en het kantoor werd voor bezoekers gesloten. Toch heeft het bestuurlijk proces nauwelijks geleden onder de coronacrisis. 

WormerWonen besteedde dit jaar daarom extra tijd en aandacht aan het welbevinden van de bewoners. Zo is er meegedacht met bewoners met (tijdelijke) betalingsproblemen, zijn er in samenwerking met gemeenten, bewonersverenigingen en serviceorganisaties activiteiten georganiseerd en plantjes uitgedeeld. Ook heeft WormerWonen in samenwerking met de Zorgcirkel, vereniging De Bloesem, de gemeente Zaanstad en de vrijwilligers een kerstshow geproduceerd die tijdens de feestdagen door ZaanTV werd uitgezonden.

Ondanks dat 2020 een jaar was met veel zorgen, ziekte en leed door de coronacrisis, zijn er ook een hoop goede dingen om op terug te kijken. Zo heeft WormerWonen maar liefst 134 woningen in aanbouw genomen en 18 woningen opgeleverd. Daarnaast is WormerWonen ook druk bezig geweest met het verduurzamen van haar bestaande woningbezit door middel van het project “Groen, Gewoon Doen!” wat zij in 2021 zal voortzetten. Ondernemingsplan

In 2019 heeft WormerWonen ook haar nieuwe ondernemingsplan ‘Voor de bewoners van morgen’ gepubliceerd. Het plan heeft een looptijd van vijf jaar: van 2020 tot 2025. Voor die periode stelt WormerWonen zich een aantal duidelijke doelen. De belangrijkste daarvan zijn het bouwen van voldoende woningen voor een brede doelgroep en het betaalbaar houden van de woonlasten.

Documenten