Overlast

Stemmen, huisdieren, voetstappen, muziek, instrumenten, feestjes… Dit zijn normale geluiden die u in elke woning wel eens hoort. Maar deze geluiden zorgen soms ook voor overlast. Ook gedrag kan voor overlast zorgen. Wij vinden het belangrijk dat onze huurders met plezier bij ons wonen. Daarom vragen wij onze huurders om rekening met elkaar te houden. Dat betekent ook dat u verantwoordelijk bent voor het gedrag van uw huisgenoten en bezoekers.


Voorkom overlast!

Een paar tips om overlast te voorkomen:

  1. Ken uw buren. Buren houden namelijk meer rekening met elkaar als ze elkaar kennen. Ook is het makkelijker om overlast te bespreken met iemand die u kent.
  2. Maak afspraken met uw buren vóórdat de overlast er is. Wat doen jullie als de één last heeft van de ander?
  3. In de folder van BeterBuren, die verkrijgbaar is op ons kantoor staan nog meer tips hoe u kunt omgaan met overlast. Of kijk op beterburen.nl.

 

U kunt overlast aan ons doorgeven

Het is belangrijk dat u altijd eerst zelf met uw buren praat over de overlast. Komen u en uw buren er niet samen uit? Dan kunt u de overlast via het formulier onderaan deze pagina doorgeven. Geven meer buren overlast door? Dan zoeken wij naar een oplossing. Samen met u, uw buren en de veroorzaker van de overlast. We maken afspraken om de overlast te verminderen. Bent u de enige met overlast? Dan kunnen wij zorgen voor bemiddeling. Beterburen helpt u en uw buren om afspraken te maken en te zoeken naar een oplossing.


Belangrijk: overlast van drugs geeft u door aan ons én aan de politie

Deze pagina gaat over verschillende soorten overlast. Heeft u last van een (mogelijke) hennepkwekerij of drugshandel? Bel dan met ons (075) 642 6421 én met de politie 0900 8844.


De overlast blijft. Wat nu?

Houdt de veroorzaker zich niet aan de gemaakte afspraken? Dan vragen wij u om een dagboek bij te houden over de overlast. Dit vragen we soms ook aan andere mensen in uw buurt. In het dagboek schrijft u steeds op waar u last van heeft. Noem ook de datum en de tijd. Met deze informatie spreken wij de veroorzaker aan op zijn of haar gedrag. Blijft de overlast hierna nog steeds? Dan kunnen wij naar de rechter stappen. Dit kan alleen als u en uw buren steeds het dagboek bijhouden. 

Ik heb een overlast klacht over

Graag willen wij de volgende informatie van u weten