Ga naar de inhoud
Sluisstraat Oostknollendam

Nieuwbouw

In samenwerking met de gemeente Wormerland realiseert WormerWonen 8 sociale huurwoningen in Oostknollendam op het terrein van de oude dorpsschool en het terrein van Sluisstraat 20. Het plan kwam lastig van de grond door de lastige bouwlocatie, maar op 25 augustus 2022 hebben WormerWonen, gemeente Wormerland en bouwpartners HSB Bouw en Floris Infra hun overeenstemming beklonken. 

In 2018 heeft gemeente Wormerland het bestemmingsplan vastgesteld. Het plan voor de nieuwbouw Sluisstraat Oostknollendam past volledig binnen dit plan.  In dit plan zijn ook 3 vrije kavels opgenomen waarop koopwoningen gebouwd worden. Deze koopwoningen zal de ontwikkelaar/aannemer verkopen. 

Het bouw- en woonrijp maken van het plangebied gebeurt door Floris Infra. Een lokale speler die goed op de hoogte is van de omstandigheden ter plaatse. Ook voor hen geen eenvoudige klus, maar technisch goed uitvoerbaar. 

De werkzaamheden voor het bouw- en woonrijp maken zijn in september 2022 al van start gegaan. Start van de bouwwerkzaamheden laat echter nog even op zich wachten. Eerst moeten de grondwerkzaamheden volledig zijn afgerond. Naar verwachting wordt in september/ oktober 2023 gestart met de bouw.  

 

Verwachte planning nieuwbouw Sluisstraat Oostknollendam 

Jan 2023            Beschoeiing zuidelijk terrein 
Jan 2023              Kappen bomen noordelijk terrein  
Jan/feb 2023      Voorbelasting egaliseren zuidelijk terrein 
Juni/juli 2023       Aanvang riool werk en inrichten bouwterrein t.b.v. HSB  
sep/okt 2023          Start bouw 
Q2 2024         Woonrijp maken t.b.v. oplevering 

 

Blijf op de hoogte! 

Heeft u interesse in een huurwoning in de Sluisstraat in Oostknollendam? Meld u dan aan als belangstellende. We houden u dan op de hoogte van de voortgang van het project middels een digitale nieuwsbrief. Geinteresseerden ontvangen naar verwachting in september weer een digitale nieuwsbrief in de mailbox. Aanmelden kan door dit formulier in te vullen: aanmeldformulier. 

De huurwoningen worden t.z.t. via WoningNet geadverteerd. Wilt u tegen die tijd reageren, dan dient u te beschikken over een inschrijving bij WoningNet. 

 

Heeft u vragen over dit project? 
Mail naar info@wormerwonen.nl of bel (075) 642 64 21.  

 

Project documenten:

Nieuwsbrieven:

Details

Aantal woningen 8
Status In voorbereiding