Ga naar de inhoud
Zaankwartier

Nieuwbouw

Fijn wonen aan de Zaan – Zaankwartier 

Op het voormalig terrein van meelfabriek Meneba worden 198 nieuwe sociale huurappartementen gebouwd. De grond voor dit bouwproject hebben WormerWonen en Parteon samen aangekocht. Op woensdag 30 november hebben John van Nimwegen namens WormerWonen en Harry Platte namens Parteon hun handtekening gezet. Op de plek van de voormalige meelfabriek worden drie woongebouwen gerealiseerd. Eén woontoren en twee galerijgebouwen. De woningen bestaan voor 25% uit tweekamerappartementen en voor de overige 75% uit driekamerappartementen. 

Het oude fabrieksterrein wordt in de komende jaren omgetoverd tot een nieuwe, inspirerende woonwijk waar wonen, werken en genieten samenkomen. De locatie is waanzinnig; direct gelegen aan de Zaan en met uitzicht op de natuur. Steden als Alkmaar, Zaandam en Amsterdam zijn met de auto of het openbaar vervoer binnen een half uurtje bereikbaar. De nieuwe woonwijk krijgt een industrieel karakter. Belangrijke monumentale gebouwen uit de Zaanse geschiedenis blijven behouden en krijgen een nieuwe bestemming.  

 

Planning nieuwbouw Zaankwartier

Van de 198 sociale huurappartementen zijn 39 woningen van WormerWonen. Deze bevinden zich in het meest rechtse blok op de foto. De overige 159 woningen zijn van Parteon. Inmiddels zijn de sloopwerkzaamheden begonnen en naar verwachting wordt het terrein in 2023 bouwrijp gemaakt en zal de bouw van de huurappartementen ook nog in 2023 van start gaan. Naar verwachting worden de woningen in 2024/2025 opgeleverd. 

 

Meer weten over het project? 
In de nieuwe woonwijk ‘Zaankwartier’ worden in totaal circa 680 gevarieerde woningen gebouwd. Ook komen er commerciële ruimten en een hotel. Dit is een ontwikkeling van Coöperatie De Vlyt UA, een samenwerking tussen Van Wijnen, Waterland Real Estate en Mecanoo. Van de circa 680 woningen zullen 198 woningen bestemd zijn voor de sociale verhuur. Deze woningen worden door WormerWonen en Parteon gerealiseerd. Voor meer informatie kijkt u op www.zaankwartier.nl 

 

Details

Aantal woningen 39
Status in voorbereiding