Ga naar de inhoud

PERSBERICHT

Op 1 april werd de nieuwe woontoren van De Amandelbloesem in Wormerveer geopend en werd de naam van het woongebouw bekendgemaakt. ‘Florissant’ is de naam van het nieuwste woongebouw van WormerWonen. Wethouder Natasja Groothuismink en Fred Kluit hielpen bij de opening van het woongebouw door de naam te onthullen. Ook werd er een rondleiding gegeven en was er gelegenheid om de woningen van binnen te bekijken.

Een uniek woonconcept
Florissant heet de nieuwe woontoren van het wooncomplex de Amandelbloesem. Het nieuwe woongebouw van woningcorporatie WormerWonen heeft 44 sociale huurappartementen voor 55-plussers die zelfstandig willen blijven wonen, maar wel met de veiligheid van een woongebouw voor senioren en met aanspraak aan elkaar. De appartementen hebben elk een eigen voordeur, keuken, sanitair en privé buitenruimte (balkon).

In het restaurant van de naastgelegen Amandelbloesem worden activiteiten en gezelligheid georganiseerd door bewonersvereniging ‘de Bloesem’. Iedereen is vrij om daar naar behoefte aan deel te nemen. De bewoners van Florissant kunnen binnendoor van hun woning naar het restaurant en de gemeenschappelijke voorzieningen zoals een kapper, pedicure en wasserette.

‘Belangrijk is dat er in het restaurant ook lunches en diners worden verzorgd,’ zegt wethouder Groothuismink. ‘Eten brengt mensen samen. Zo organiseren we spontane ontmoetingen en wordt eenzaamheid voorkomen’.

‘Ondanks zijn negen verdiepingen is woongebouw ‘Florissant’ absoluut geen doorn in het oog. De architect heeft het gebouw zo ontworpen dat het in zijn omgeving past,’ aldus John van Nimwegen, directeur-bestuurder. ‘Daarnaast is er rondom het gebouw een fijne buitenruimte die door WormerWonen wordt onderhouden en is er volop parkeerruimte op eigen terrein.’

Florissant
Het gebouw dankt zijn naam aan oud-bewoner Floris Kluit. Het was daarom dat zijn zoon Fred Kluit samen met wethouder Groothuismink de naam onthulde.

Floris Kluit was gedurende de renovatie van de eerste fase door WormerWonen, een tijd de enige bewoner in de Amandelbloesem. Hij heeft daarmee als het ware het hart van het gebouw kloppende gehouden. Floris, die in 2020 is overleden, wordt door alle betrokkenen bij de Amandelbloesem gemist. De naam Florissant is een hommage aan zijn persoon. Floris was altijd optimistisch en had voor iedereen een goed woordje; een warme persoonlijkheid, altijd vrolijk en vriendelijk. Zoals Floris was, wil de Amandelbloesem zijn: een wooncomplex waar bewoners samen floreren. De naam Florissant heeft hiermee een symbolische betekenis.

Verhuur
De eerste bewoners zullen de komende week al de sleutels krijgen van WormerWonen. Informatie over het project vindt u op www.wormerwonen.nl/projecten. Kijk op de pagina nieuwbouw bij ‘De Amandelbloesem’.