Ga naar de inhoud

PERSBERICHT

Nieuwbouw Sluisstraat Oostknollendam van start!

WormerWonen, gemeente Wormerland en bouwpartners HSB Bouw en Floris Infra hebben een moeilijke puzzel gelegd voor een invullingsplan voor Oostknollendam. In opdracht van WormerWonen gaat HSB 8 sociale huurwoningen bouwen aan de even zijde van de Sluisstraat. Ten noorden van de sloot worden 3 vrijstaande woningen en 4 rijtjeswoningen in de koopsector gerealiseerd. Gisteravond hebben de betrokken partijen hun overeenstemming beklonken.  

Het plan kwam lastig van de grond. Dit had alles te maken met de bouwlocatie. Het vergde veel en gedetailleerde afstemming tussen gespecialiseerde en lokale bedrijven om tot een goede en ook financieel haalbare aanpak te komen. Dat is nu gelukt. Directeur van Wormer Wonen, John van Nimwegen, zegt hierover: “Het is een kleine, slecht bereikbare locatie. Dat is niet eenvoudig om bouw- en woonrijp te maken. Liefst doen we dat in één keer, vooral om de overlast te beperken voor de omwonenden.”

Het woningbouwplan past volledig binnen het bestemmingsplan dat de gemeente in 2018 heeft vastgesteld. “Ik ben heel blij dat WormerWonen en HSB het bouwplan gaan realiseren. Het is fijn om 15 nieuwe woningen aan deze karakteristieke kern van onze gemeente te kunnen toevoegen. Er is veel vraag naar woningen, zeker in ons deel van het land, en we kunnen maar moeilijk aan die vraag voldoen,” zegt wethouder Jeroen Schalkwijk van gemeente Wormerland. Onder zijn verantwoordelijkheid kwam het plan de afgelopen jaren tot stand. ”Vooruitlopend op de nieuwbouw zal ook onderhoud worden gepleegd aan de ondergrondse infrastructuur,” vertelt de wethouder. Met name het rioolstelsel zal deels worden verlegd en vernieuwd.

Het bouw- en woonrijp maken van het plangebied gebeurt door Floris Infra. Een lokale speler die goed op de hoogte is van de omstandigheden ter plaatse. Ook voor hen geen eenvoudige klus, maar technisch goed uitvoerbaar.

De werkzaamheden voor het bouw- en woonrijp maken gaan in september al van start. De woningen staan op dat moment ook bij KRK Makelaars op de verkoopwebsite. Start van de bouwwerkzaamheden wordt echter niet in dit jaar verwacht. Eerst moeten de grondwerkzaamheden volledig zijn afgerond.

Meer informatie
In het Dorpshuis Oostknollendam is er vrijdagmiddag 2 september van 16.00 tot 18.00 uur de mogelijkheid om het plan in te zien en toelichting te krijgen door medewerkers van de bouwpartners; we zien u graag!

Belangstellenden voor nieuwbouwproject Sluisstraat Oostknollendam kunnen zich opgeven voor een digitale nieuwsbrief. Zij worden per e-mail op de hoogte gehouden van ontwikkelingen en het laatste nieuws over het project. U kunt zich aanmelden via dit formulier.