Vernieuwing Molenbuurt II

Vernieuwing Molenbuurt II

Aantal woningen

146
Omschrijving

Na vernieuwing van het eerste deel van de Molenbuurt, gaan we verder en richten we ons op de toekomst van de wijk, die wij Molenbuurt II zijn gaan noemen. Dit betreft de Peperboomstraat, Bootsmanstraat, Visserstraat, Molstraat en de Valkstraat in Wormer. De vernieuwing van de Molenbuurt II is gepland in vijf fasen.

Maart 2021
We bevinden ons nu in fase 1: de informatiefase. In deze fase gaan wij in gesprek met de bewoners van de Molenbuurt om te onderzoeken hoe de bewoners de wijk beleven, de woning ervaren en wat iedereen belangrijk vindt. Er zijn verder nog geen concrete plannen en we zoeken buurtbewoners die mee willen praten over het vervolg. In deze fase staat het uitwisselen van informatie centraal zodat we in de volgende fases aan een concreet plan kunnen werken en kunnen kijken naar de mogelijkheden voor de toekomst van de wijk. 

In een periode van 10 weken (van 22 maart t/m circa 31 mei) kunnen vertegenwoordigers bij u langskomen om met u in gesprek te gaan over de wijk. Hierover heeft u al eerder een brief van ons ontvangen. Komt het moment waarop de vertegenwoordiger bij u langskomt niet uit of is een fysieke ontmoeting wegens corona niet mogelijk of wenselijk, dan kunt u natuurlijk ook een afspraak maken voor een digitaal gesprek. Via molenbuurt@wormerwonen.nl kunt u een afspraak maken of door te bellen naar (075) 642 64 21.

Om te zorgen dat er voldoende mogelijkheden voor iedereen zijn, stellen wij de volgende gespreksvormen voor:

  • Voordeurgesprek/Thuisgesprek: Wij komen bij u langs en blijven buiten staan om op gepaste afstand om met u het gesprek te voeren.
  • Videogesprek: Bent u gewent om te video bellen, dan kunt u ook met ons het gesprek voeren via een medium als Microsoft Teams, Zoom, Skype of mobiel via Whatsapp of FaceTime.
  • Gesprek in de wijk: Wij zorgen voor een fijne plek in de buitenlucht waar we, onder genot van een kop koffie, een gesprek kunnen voeren.
  • Maatwerk: Wanneer bovenstaande opties niet tot uw mogelijkheden behoren kijken we graag samen met u naar een andere manier om het gesprek te voeren.