De Amandelbloesem

De Amandelbloesem

Woningtype

seniorenwoningen, begeleid wonen via Stichting MIES, 1-kamer app. kortdurendverblijf via De Zorgcirkel

Aantal woningen

fase 3 ongeveer 40
Omschrijving

In november 2015 heeft WormerWonen het wooncomplex De Amandelbloesem in Wormerveer overgenomen van wooncorporatie Zaandams Volkshuisvesting (ZVH). Direct is begonnen met een grootscheepse renovatie en is de woontoren op de hoek met de Lijsterstraat volledig omgebouwd tot een modern woongebouw met 35 zelfstandige sociale huur-appartementen met buitenruimte.

 

Geplande nieuwbouw

Op de plek van het Vinkennest wil WormerWonen ook seniorenwoningen ontwikkelen (fase 3). BBHD architecten uit Alkmaar heeft een plan hiervoor uitgewerkt. Op 28 februari 2017 presenteerden drie architecten hun ideeën voor een nieuwbouw appartementengebouw van maximaal 8 lagen met een kap, dat na sloop van het Vinkennest bij De Amandelbloesem gerealiseerd zal worden. Uit de ingediende reacties die tijdens en na de presentatieavond zijn ontvangen sprak een sterke voorkeur voor het ontwerp van BBHD architecten uit Alkmaar. De werkgroep voor de organisatie van de prijsvraag van de ontwerpen, bestaande uit vertegenwoordigers van de gemeente Zaanstad, stichting Babel (Zaans architectuurplatform), WormerWonen en een adviseur, heeft die voorkeur overgenomen met de kanttekening om de opmerkingen en reacties te betrekken bij de komende planuitwerking. WormerWonen heeft de opdracht voor de planuitwerking gegund aan BBHD en eind 2017 is de omgevingsvergunningaanvraag ingediend. Het Vinkennest is in de periode november - december 2018 gesloopt. WormerWonen hoopt dat de nieuwbouw in 2019 kan starten, waarna oplevering in 2020 wordt verwacht.

De Amandelbloesem fase 3 bestaat uit 40 stuks 3-kamer appartementen in de sociale huur. Enkele appartementen zouden vanwege een ruimere uitvoering in een hoger prijsniveau kunnen vallen.

 

Stichting MIES

Stichting MIES, voor begeleid wonen voor jong volwassenen met een beperking, huurt een vleugel van het gebouw. Werkzaamheden aan het gebouw, zoals tuinonderhoud, schoonmaken, maar ook dienstverlening aan ouderen, worden als werkervaring mede door de cliënten van MIES uitgevoerd.

 

De Zorgcirkel

De Zorgcirkel huurt van WormerWonen een aantal 1 kamerappartementen voor kortdurend verblijf (zie foto in rode blok rechts). Hiervan kunnen mensen gebruik maken die na een ziekenhuisverblijf nog niet zelfstandig kunnen wonen. De Zorgcirkel kan ook zorg verlenen aan andere bewoners van zelfstandige seniorenwoningen in De Amandelbloesem.

 

Belangstelling voor de nieuwe of bestaande woningen in de Amandelbloesem?

Meld u dan aan voor deze woningen op de website van De Zorgcirkel, onze partner bij dit project. In de folder onderaan de pagina vindt u meer informatie en een inschrijfformulier waarmee u zich bij De Zorgcirkel kunt aanmelden.