De Amandelbloesem

De Amandelbloesem

Woningtype

seniorenwoningen, begeleid wonen via Stichting MIES

Aantal woningen

fase 3 44

Bouwbedrijf

Ooijevaar

Oplevering

2022

Aantal slaapkamers

2
Omschrijving

Belangstelling voor de nieuwe of bestaande woningen in de Amandelbloesem?

Meld u dan aan voor deze woningen op de website van De Zorgcirkel, onze partner bij dit project. In de folder onderaan de pagina vindt u meer informatie, u vindt daar ook een inschrijfformulier waarmee u zich bij De Zorgcirkel kunt aanmelden.

 

Stand van zaken nieuwbouw (fase3)

Op de plek van het Vinkenest bouwt WormerWonen seniorenwoningen (fase 3). De Amandelbloesem fase 3 bestaat uit 44 stuks 3-kamer appartementen in de sociale huur. 24 april 2020 is de aanneemovereenkomst met bouwbedrijf Ooijevaar uit Alkmaar getekend. De bouw is na de zomervakantie 2020 van start gegaan. Alle palen zitten in de grond en de fundering is klaar. We houden u op de hoogte van de stand van zaken. De plattegronden van de woningen kunt hieronder vinden.

 

Ontwikkeling De Amandelbloesem

In november 2015 heeft WormerWonen het wooncomplex De Amandelbloesem in Wormerveer overgenomen van wooncorporatie ZVH. Direct is begonnen met een grootscheepse renovatie en is de woontoren op de hoek met de Lijsterstraat volledig omgebouwd tot een modern woongebouw met 35 zelfstandige sociale huur-appartementen. Hiernaast zijn er nog 55 huur-appartementen verdeeld over de begane grond en eerste verdieping in de vleugels van het gebouw. Op de plek van de voormalige recreatieruimte ‘t Vinkenest gaat WormerWonen ook seniorenwoningen bouwen (fase3). Hiervoor heeft BBHD-architecten uit Alkmaar een tweede woontoren ontworpen. ‘t Vinkennest is in december 2018 gesloopt. In 2019 is een bouwvergunning verleend door de gemeente Zaanstad. De bouw is inmiddels van start gegaan.

 

Samenwerkingspartners van WormerWonen in de Amandelbloesem

Stichting MIES

Stichting MIES, voor begeleid wonen voor jong volwassenen met een beperking, huurt een vleugel van het gebouw. Werkzaamheden aan het gebouw, zoals tuinonderhoud, schoonmaken, maar ook dienstverlening aan ouderen, worden als werkervaring mede door de cliënten van MIES uitgevoerd.

 

De Zorgcirkel

De Zorgcirkel verleent  zorg aan bewoners van de zelfstandige seniorenwoningen in De Amandelbloesem.

 

Vereniging De Bloesem

Vereniging De Bloesem organiseert en/of coördineert met tal van vrijwilligers activiteiten in de Amandelbloesem.