De Amandelbloesem

De Amandelbloesem

Woningtype

seniorenwoningen, begeleid wonen via Stichting MIES, 1-kamer app. kortdurendverblijf via De Zorgcirkel

Aantal woningen

fase 2 35, fase 3 ongeveer 40

Bouwbedrijf

fase 2 SBB

Oplevering

fase 2 februari 2018
Omschrijving

In november 2015 nam WormerWonen het wooncomplex De Amandelbloesem over van wooncorporatie Zaandams Volkshuisvesting (ZVH).


Het wooncomplex is omgebouwd naar zelfstandige seniorenwoningen

De nieuwe woningen in De Amandelbloesem zijn er voor oudere inwoners. Het zijn zelfstandige woningen met een balkon of tuin. In opdracht van WormerWonen is bouwbedrijf SBB uit Beverwijk in november 2016 gestart met het ombouwen van de woontoren (6 verdiepingen) tot 35 zelfstandige 2 kamerwoningen (fase 2). In het eerste kwartaal van 2018 zijn de woningen opgeleverd. Volg de verbouwing op onze facebookpagina.

 

Op de plek van het Vinkennest wil WormerWonen ook seniorenwoningen ontwikkelen (fase 3). BBHD architecten uit Alkmaar heeft een plan hiervoor uitgewerkt. Op 28 februari 2017 presenteerden drie architecten hun ideeën voor een nieuwbouw appartementengebouw van maximaal 8 lagen met een kap, dat na sloop van het Vinkennest bij De Amandelbloesem gerealiseerd zal worden. Uit de ingediende reacties die tijdens en na de presentatieavond zijn ontvangen sprak een sterke voorkeur voor het ontwerp van BBHD architecten uit Alkmaar. De werkgroep voor de organisatie van de prijsvraag van de ontwerpen, bestaande uit vertegenwoordigers van de gemeente Zaanstad, stichting Babel (Zaans architectuurplatform), WormerWonen en een adviseur, heeft die voorkeur overgenomen met de kanttekening om de opmerkingen en reacties te betrekken bij de komende planuitwerking. WormerWonen heeft de opdracht voor de planuitwerking gegund aan BBHD en eind 2017 is de omgevingsvergunningaanvraag ingediend.

De Amandelbloesem fase 3 bestaat uit 40 stuks 3-kamer appartementen in de sociale huur. Enkele appartementen zouden vanwege een ruimere uitvoering in een hoger prijsniveau kunnen vallen.

 

Stichting MIES

Stichting MIES, voor begeleid wonen voor jong volwassenen met een beperking, huurt een vleugel van het gebouw. Werkzaamheden aan het gebouw, zoals tuinonderhoud, schoonmaken, maar ook dienstverlening aan ouderen, worden als werkervaring mede door de cliënten van MIES uitgevoerd.

 

De Zorgcirkel

De Zorgcirkel huurt van WormerWonen een aantal 1 kamerappartementen voor kortdurend verblijf (zie foto). Hiervan kunnen mensen gebruik maken die na een ziekenhuisverblijf nog niet zelfstandig kunnen wonen. De Zorgcirkel kan ook zorg verlenen aan andere bewoners van zelfstandige seniorenwoningen in De Amandelbloesem.

 

Belangstelling voor de nieuwe of bestaande woningen in de Amandelbloesem?

Meld u dan aan voor deze woningen op de website van De Zorgcirkel, onze partner bij dit project. In de folder onderaan de pagina vindt u meer informatie en een inschrijfformulier waarmee u zich bij De Zorgcirkel kunt aanmelden.

Hieronder vindt u een impressie van de plattegronden van de gerenoveerde woningen in de ‘toren’ (fase 2), en van de 1 kamerwoningen.  Houdt u er rekening mee dat u aan deze tekeningen geen rechten kunt ontlenen. De maten kunnen in werkelijkheid afwijken.