Monica Briefjes, wijkmanager, onthult bouwbord Amandelbloesem

14 september 2020

Voor de bouwvak was het bouwterrein er klaar voor: in augustus is bouwbedrijf Ooijevaar van start gegaan met de heiwerkzaamheden. De palen zijn trillingsarm in de grond gevormd. Het bouwbord met daarop een Artists impression van de nieuwe woontoren is nu ook geplaatst en werd vandaag onthuld door de wijkmanager van de gemeente Zaanstad, Monica Briefjes. Iedere voorbijganger kan nu zien hoe de nieuwe seniorenwoningen in Wormerveer er uit gaan zien.

Senioren kunnen langer en met plezier zelfstandig wonen
Monica Briefjes, wijkmanager Wormerveer: “De Amandelbloesem groeit en daarmee de mogelijkheden voor ouderen in Wormerveer om langer zelfstandig en met plezier te wonen.”

John van Nimwegen, directeur WormerWonen: “Met dit project, bestaande uit driekamerappartementen, met gezelligheid onder één dak met de activiteiten van de Bloesem en zorgvoorzieningen (en woonruimteverdeling) door De Zorgcirkel, geeft WormerWonen invulling aan de vraag naar geschikte zelfstandige ouderenhuisvesting. Bij de oplevering en toewijzing van de gerenoveerde toren in 2018 hebben we al gemerkt dat daar heel veel vraag naar is. Ik ben blij dat de bouw nu echt van start is gegaan en dat wijkmanager Monica Briefjes dit feit wilde markeren door de onthulling van het bouwbord. Helaas zonder publiek maar wel corona-proof. ”

Bij de onthulling waren alleen een paar vertegenwoordigers van bouwbedrijf Ooijevaar en Jaap Andrea en Hans Boerma van vereniging De Bloesem aanwezig.

Morgenochtend is er voor alle mensen die de inloopochtend van buurtkamer De Bloesem bezoeken taart om toch een feestelijk tintje te geven aan het geheel. (nb voor de inloopochtend dient u te reserveren).

 

U kunt ook een filmpje bekijken van de onthulling. Lees meer over dit project.