Huurbevriezing- of verlaging

28 april 2020

Vorig jaar is er een sociaal huurakkoord afgesproken tussen de corporaties en de Woonbond. Hierin is de mogelijkheid tot het aanvragen van huurbevriezing of -verlaging afgesproken. Dit houdt in dat uw huurprijs per 1 juli 2020 niet verhoogd of zelfs verlaagd wordt.

 

Afhankelijk van de hoogte van de huur, inkomen en huishoudsamenstelling kunnen huurders hiervoor in aanmerking komen. WormerWonen heeft op basis van de gegevens waarover zij beschikt de huurders die mogelijk voor deze regeling in aanmerking komen een brief gestuurd met uitleg over de regeling. Ook hebben we een schema gemaakt waarin de huurder makkelijk kan zien of hij/zij daadwerkelijk in aanmerking komt. Deze brief wordt de komende dagen bezorgd bij de betreffende huurders bezorgd. N.B. Is uw kale huurprijs (zonder servicekosten) lager dan € 619,01 dan maakt u geen aanspraak op de regeling. 

 

Heeft u op basis van het schema recht op huurbevriezing, vul dan het formulier in de bijlage in en lever het met de gevraagde bewijsstukken ruim voor 1 juli 2020 bij ons in

 

Heeft u vragen of komt u er zelf niet uit, neemt u dan telefonisch of per email contact met ons op.

U ontvangt deze brief alleen wanneer u mogelijk in aanmerking komt voor huurbevriezing, of -verlaging