WormerWonen scoort een 8,2

30 maart 2020


In deze tijd met slecht nieuws over het corona virus is het leuk om goed nieuws te krijgen: het rapportcijfer 2019 van het KWH (Kwaliteitscentrum Woningcorporaties Huursector) keurmerk ‘Zorgeloos Huren’ voor WormerWonen is een 8,2. WormerWonen is blij met deze mooie score en met de positieve reacties van onze huurders.


Ter vergelijking: in 2018 was de score van WormerWonen 8,0, de landelijke score 2019 is 7,8 en was in 2018 7,7. Na een kleine terugval in 2018 heeft WormerWonen zich daarmee weer verbeterd.


Het KWH is een onafhankelijk instituut dat ieder jaar beoordeelt of de kwaliteit van WormerWonen voldoende is om het Label Zorgeloos Huren te krijgen. Hierbij wordt de mening van onze huurders gevraagd en wordt getoetst op een aantal onderdelen. De onderdelen woning zoeken ((8), nieuwe woning (8,7), huur opzeggen (8,9) en onderhoud (8,1) zijn gestegen. De onderdelen algemene dienstverlening (7,6) en reparaties (8,0) zijn licht gedaald. Een uitdaging voor onze medewerkers om ook op deze punten een nog hogere beoordeling te behalen.

 

Enkele citaten:
Ik ben erg tevreden over de manier waarop WormerWonen mij mijn woning heeft gegeven. Alles is gerenoveerd, de mankementen die ik naderhand ben tegengekomen zijn direct voor mij opgelost. Top!
De mensen die de zonnepanelen aanbrachten waren zeer correct, waren beleefd en als je iets vroeg kreeg je een duidelijk antwoord.
 
 
Verbeterpunten
 
Natuurlijk zijn er ook verbeterpunten. Dit jaar nemen wij ons voor om extra te letten op het duidelijk en specifiek met bewoners communiceren over afspraken, ook als er onverhoopt vertraging optreedt bij een reparatie of onderhoud. Daarnaast krijgt het goed doorvragen bij bewoners of er geen onbeantwoorde verwachtingen zijn dit jaar extra aandacht.  
 
Meer informatie over KWH en het label zorgeloos huren vindt u op de website van KWH.