Nieuwbouwprojecten

In de Molenbuurt bouwen we nieuwe woningen!

In de Molenbuurt bouwen we nieuwe woningen!

Molenbuurt fase 3

Fase 3 is de laatste fase en betreft de bouw van 105 woningen (25 koopwoningen, 20 gezins huurwoningen en 60 huurappartementen (verdeeld over 3 gebouwen)). De meeste woningen zijn inmiddels opgeleverd.

 

Hieronder leest u welke huurwoningen WormerWonen bouwt. De opsomming is gelijk aan de volgorde waarin Bouwbedrijf HSB bouwt.

32 Appartementen aan de Rietvinkkade

Een gebouw met begane grond en 4 verdiepingen. Alle appartementen hebben een woonkamer, 2 slaapkamers en beschikken over een balkon of terras.

18 Appartementen aan de Robstraat, “Deo Volente”

Een gebouw met begane grond en 2 verdiepingen. Het is gesitueerd op de plek van de voormalige Kruiskerk/het Dorpstheater. Alle appartementen beschikken over een woonkamer, 2 slaapkamers en een balkon of terras. (Deo Volente betekent 'Zo god het wil'.)

10 Appartementen aan de Robstraat

Een gebouw met begane grond en 1e verdieping. Alle appartementen beschikken over een woonkamer, 2 slaapkamers en een balkon of terras.

10 Gezinswoningen aan het Witte Duifplantsoen en 10 gezinswoningen aan de Spatterstraat

Zowel de woningen aan het Witte Duifplantsoen als die aan de Spatterstraat bestaan uit een rijtje van 12 woningen. De huurwoningen betreffen de tussenwoningen. De woningen op de kopgevels zijn namelijk koop. De woningen beschikken over een woonkamer, 2 slaapkamers op de 1e verdieping en 1 aparte kamer op zolder, een voortuintje en een achtertuin met schuur.

 

Notabene

De koopwoningen die worden gebouwd in fase 3 zijn allemaal verkocht. De sociale huurwoningen zijn inmiddels al geadverteerd via WoningNet en toegewezen en deels ook al opgeleverd.

 

Hieronder vindt u een impressie van de plattegronden. Houdt u er rekening mee dat u aan deze tekeningen geen rechten kunt ontlenen. De maten kunnen in werkelijkheid afwijken. U vindt hieronder ook een overzicht van de huurprijzen.

 

 

Bekijk project
Beschuitstoren

Beschuitstoren

De stichting Beschuitstoren bouwt met (financiële) hulp van de Stichting Support Cultuur en Sport Wormerland een beschuittoren ter hoogte van Dorpsstraat 125 – 135. In het schuurvormige bouwwerk naast de toren komt kantoorruimte voor Centrum Jong. Daarboven, op de eerste verdieping, komen 3 sociale huurwoningen van WormerWonen. In de toren zelf komt het archief van het Historisch genootschap. Op de begane grond van de toren zullen archeologische vondsten te zien zijn. In de transparante gang die de toren met de schuur verbindt is plaats voor het historische uurwerk van de torenklok.

 

De appartementen van WormerWonen hebben geen gasaansluiting. Deze worden verwarmd d.m.v. een warmtepomp. Met zonnepanelen wordt extra electriciteit opgewekt.

 

Oplevering

Op 5 juli 2017 is de eerste paal geslagen.  De ruimtes en de woningen worden in mei 2018 opgeleverd. Vanaf dinsdag 27 maart 2018 heeft WormerWonen de sociale huurwoningen aan de Dorpsstraat 133, 135 en 137 te Wormer via WoningNet te huur aan geboden. De reageertermijn verliep maandag 02 april a.s. na 13.00 uur.

 

Hieronder vindt u een impressie van de plattegronden. Houdt u er rekening mee dat u aan deze tekeningen geen rechten kunt ontlenen. De maten kunnen in werkelijkheid afwijken.

Bekijk project
Sluisstraat Oostknollendam

Sluisstraat Oostknollendam

In samenwerking met de gemeente Wormerland realiseert WormerWonen 14 sociale huurwoningen in Oostknollendam op het terrein van de oude dorpsschool en het terrein van Sluisstraat 20. In dit plan zijn ook 3 vrije kavels opgenomen waarop koopwoningen gebouwd worden. Deze koopwoningen zal de ontwikkelaar/aannemer verkopen.

 

Oplevering

Naar verwachting zullen de woningen medio 2019 worden opgeleverd. WormerWonen zal de sociale huurwoningen via WoningNet te huur aanbieden. Onder voorbehoud zullen de huurprijzen voor de appartementen tussen de 550 en 590 euro liggen en voor de eengezinswoningen rond de 630 euro.

 

Interesse in een huurwoning in de Sluisstraat in Oostknollendam? Meld u aan

Heeft u interesse in een huurwoning in de Sluisstraat in Oostknollendam, meld u dan aan als belangstellende. We houden u dan op de hoogte wanneer de woningen in de verhuur gaan. Dat kan via het aanmeldformulier.

De huurwoningen worden via WoningNet geadverteerd. Wilt u tegen die tijd reageren, dan dient u te beschikken over een inschrijving bij WoningNet.

Bekijk project
Vernieuwing Plaszoomflats

Vernieuwing Plaszoomflats

De vernieuwing van de Plaszoombuurt (Watermunt-, Gele lis- en Wollegrasstraat) was oorspronkelijk gepland voor 2024. Uit een woonbeleving enquête bleek echter dat de bewoners van de Plaszoomflats open staan voor het naar voren halen van deze vernieuwing. 

 

Intentieverklaring

WormerWonen en de gemeente Wormerland hebben de intentie uitgesproken om alle Plaszoomflats te vernieuwen in de periode 2019 tot 2028. De overeenkomst waarin deze intentie is vastgesteld  is op vrijdag 23 februari 2018 ondertekend door wethouder Jeroen Schalkwijk en directeur-bestuurder John van Nimwegen.

 

Watermuntstraatflats

WormerWonen is als eerste met de bewoners van de Watermuntstraatflats in overleg gegaan. 95 % van de bewoners stemde voor een versnelde sloop van hun flats en het aanbod van WormerWonen om hen te begeleiden naar een nieuwe woning. Met de bewoners is afgesproken dat de sloop van de Watermuntflats in de eerste helft van 2019 zal plaatsvinden.

 

Informatieavonden voor bewoners Gele lis- en Wollegrasstraatflats 2e helft 2018

Wormerwonen gaat met de bewoners in gesprek om concrete plannen te maken. WormerWonen neemt voor elke straat een apart besluit tot vernieuwing na goed overleg met de huurders en nadat zij individueel akkoord zijn gegaan.  De huurders van de Wollegras- en Gele lisstraatflats zullen in de tweede helft van 2018 een persoonlijke uitnodiging voor een informatieavond ontvangen. 

 

Informatieavond omwonenden Watermuntstraatflats 2e helft 2018

Ook voor de omwonenden van de Watermuntstraatflats wordt in de tweede helft van 2018 een informatieavond georganiseerd over de nieuwbouw op de plek van de Watermuntstraatflats.

 

Garages

De huurcontracten met garagehouders Watermuntstraat worden opgezegd. Wormerwonen zal proberen om garagehouders die dat wensen te bemiddelen naar een alternatieve garage.

Bekijk project
Nieuwbouw Spatter- en Fortuinflat

Nieuwbouw Spatter- en Fortuinflat

Aan de Spatter- en Fortuinstraat (bij de kinderboerderij) bouwt Bouwbedrijf Van der Gragt in opdracht van WormerWonen een nieuw flatgebouw. De vorm van het gebouw is dezelfde als die van de oude flat. Dit geldt ook voor het aantal te bouwen appartementen. Er komen namelijk 48 appartementen terug: opnieuw 18 aan de Fortuin- en 30 aan de Spatterstraat. Wat wel anders is, is dat er appartementen op de begane grond komen. Deze hebben hun woonkamer aan de straatkant en beschikken over een tuin en een schuur. Die op de 1e en 2e verdieping kijken uit op het plantsoen en hebben een balkon. Op het plantsoen achter de flats komt een gebouw met daarin de bergingen voor de woningen op de verdiepingen. De verdiepingen zijn te bereiken via 2 liften. Bijzonder aan dit flatgebouw is dat het energie neutraal zal zijn. Dat het appartementencomplex energieneutraal is betekent dat het totale complex net zoveel energie oplevert als er verbruikt wordt voor de verwarming, ventilatie, warmwater, de algemene verlichting en de lift. Per appartement kan dit verschillen door de ligging van het appartement (hoekwoning of tussenwoning) of het stookgedrag van de bewoner. Het verbruik van andere huishoudelijke apparatuur is hierin niet meegenomen.

 

De verwachte oplevering is in het 2e kwartaal 2018

De oorspronkelijke bewoners hebben – in twee jaar tijd - allen een andere woning gevonden.Vanuit hun sociaal plan is er een regeling om terug te keren. De resterende appartementen komen beschikbaar via WoningNet.

Hieronder vindt u een impressie van de plattegronden. Houdt u er rekening mee dat u aan deze tekeningen geen rechten kunt ontlenen. De maten kunnen in werkelijkheid afwijken.

Mocht u als gevolg van de werkzaamheden problemen ervaren of ziet u enig onraad op de bouwplaats? Dan kunt u contact opnemen met de uitvoerder van Bouwbedrijf Van der Gragt die aanwezig zal zijn op het werk. U kunt ook het algemene nummer van Van der Gragt bellen, 075 612 7282.

 

 

Advertenties op WoningNet

De nog toe te wijzen appartementen adverteren wij in drie weken op WoningNet:

van dinsdag 10 april t/m maandag 16 april, 13.00 uur
van maandag 16 april t/m maandag 23 april, 13.00 uur
van maandag 23 april t/m maandag 30 april, 13.00 uur

Kijkt u goed in de advertenties om welke huisnummers het gaat. Een aantal appartementen wordt geadverteerd als jongerenwoning.

Wilt u reageren, dan dient u te beschikken over een inschrijving bij WoningNet.

Bekijk project
pagina 1 van 2