Nieuwbouwprojecten

In de Molenbuurt bouwen we nieuwe woningen!

In de Molenbuurt bouwen we nieuwe woningen!

Molenbuurt fase 3

Fase 3 is de laatste fase en betreft de bouw van 105 woningen (25 koopwoningen, 20 gezins huurwoningen en 60 huurappartementen (verdeeld over 3 gebouwen)). Naar verwachting zijn de woningen in het eerste kwartaal van 2018 klaar.

 

Hieronder leest u welke huurwoningen WormerWonen bouwt. De opsomming is gelijk aan de volgorde waarin Bouwbedrijf HSB bouwt.

32 Appartementen aan de Rietvinkkade

Een gebouw met begane grond en 4 verdiepingen. Alle appartementen hebben een woonkamer, 2 slaapkamers en beschikken over een balkon of terras.

18 Appartementen aan de Robstraat, “Deo Volente”

Een gebouw met begane grond en 2 verdiepingen. Het is gesitueerd op de plek van de voormalige Kruiskerk/het Dorpstheater. Alle appartementen beschikken over een woonkamer, 2 slaapkamers en een balkon of terras. (Deo Volente betekent 'Zo god het wil'.)

10 Appartementen aan de Robstraat

Een gebouw met begane grond en 1e verdieping. Alle appartementen beschikken over een woonkamer, 2 slaapkamers en een balkon of terras.

10 Gezinswoningen aan het Witte Duifplantsoen en 10 gezinswoningen aan de Spatterstraat

Zowel de woningen aan het Witte Duifplantsoen als die aan de Spatterstraat bestaan uit een rijtje van 12 woningen. De huurwoningen betreffen de tussenwoningen. De woningen op de kopgevels zijn namelijk koop. De woningen beschikken over een woonkamer, 2 slaapkamers op de 1e verdieping en 1 aparte kamer op zolder, een voortuintje en een achtertuin met schuur.

 

Notabene

·         De koopwoningen die worden gebouwd in fase 3 zijn allemaal verkocht.

 

Interesse in een huurwoning fase 3 Molenbuurt? Houdt WoningNet in de gaten.
 

De huurwoningen worden via WoningNet geadverteerd. Wilt u reageren, dan dient u te beschikken over een inschrijving bij WoningNet. Vanaf 5 december 2017 komen de eerste woningen op WoningNet. Eind maart 2018 de laatste. Bekijk voor een schema van de voorlopige planning de brief die wij aan de mensen hebben gestuurd die zich als belangstellenden hadden aangemeld.Wij nodigen iedereen die belangstelling voor de appartementen heeft uit om een kijkje te komen nemen: Rietvinkkade op zaterdag 17 februari 2018 van 14.00 tot 16.00 uur, Robstraat ‘Deo Volente’ op zaterdag 10 maart 2018 van 10.00 tot 12.00 uur. De overige woningen bezichtigen we alleen met de kandidaten die 1e, 2e of 3e zijn geworden.

Hieronder vindt u een impressie van de plattegronden. Houdt u er rekening mee dat u aan deze tekeningen geen rechten kunt ontlenen. De maten kunnen in werkelijkheid afwijken. U vindt hieronder ook een overzicht van de huurprijzen.

 

 

Bekijk project
Beschuitstoren

Beschuitstoren

De stichting Beschuitstoren bouwt met (financiële) hulp van de Stichting Support Cultuur en Sport Wormerland een beschuittoren ter hoogte van Dorpsstraat 125 – 135. In het schuurvormige bouwwerk naast de toren komt kantoorruimte voor Centrum Jong en Monumenten Wacht. Daarboven, op de eerste verdieping, komen 3 sociale huurwoningen van WormerWonen. In de toren zelf komt het archief van het Historisch genootschap. Op de begane grond van de toren zullen archeologische vondsten te zien zijn. In de transparante gang die de toren met de schuur verbindt is plaats voor de oude brandweerspuit van Wormer.

 

De appartementen van WormerWonen hebben geen gasaansluiting. Deze worden verwarmd d.m.v. een warmtepomp. Met zonnepanelen wordt extra electriciteit opgewekt.

 

Oplevering

Op 5 juli 2017 is de eerste paal geslagen. Naar verwachting zullen de ruimtes en de woningen in het voorjaar van 2018 worden opgeleverd. WormerWonen zal de sociale huurwoningen via WoningNet te huur aanbieden.

 

Hieronder vindt u een impressie van de plattegronden. Houdt u er rekening mee dat u aan deze tekeningen geen rechten kunt ontlenen. De maten kunnen in werkelijkheid afwijken.

Bekijk project
Sluisstraat Oostknollendam

Sluisstraat Oostknollendam

In samenwerking met de gemeente Wormerland realiseert WormerWonen 14 sociale huurwoningen in Oostknollendam op het terrein van de oude dorpsschool en het terrein van Sluisstraat 20. In dit plan zijn ook 3 vrije kavels opgenomen waarop koopwoningen gebouwd worden. Deze koopwoningen zal de ontwikkelaar/aannemer verkopen.

 

Oplevering

Naar verwachting zullen de woningen medio 2019 worden opgeleverd. WormerWonen zal de sociale huurwoningen via WoningNet te huur aanbieden. Onder voorbehoud zullen de huurprijzen voor de appartementen tussen de 550 en 590 euro liggen en voor de eengezinswoningen rond de 630 euro.

 

Interesse in een huurwoning in de Sluisstraat in Oostknollendam? Meld u aan

Heeft u interesse in een huurwoning in de Sluisstraat in Oostknollendam, meld u dan aan als belangstellende. We houden u dan op de hoogte wanneer de woningen in de verhuur gaan. Dat kan via het aanmeldformulier.

De huurwoningen worden via WoningNet geadverteerd. Wilt u tegen die tijd reageren, dan dient u te beschikken over een inschrijving bij WoningNet.

Bekijk project
Nieuwbouw Spatter- en Fortuinflat

Nieuwbouw Spatter- en Fortuinflat

Aan de Spatter- en Fortuinstraat (bij de kinderboerderij) bouwt Bouwbedrijf Van der Gragt in opdracht van WormerWonen een nieuw flatgebouw. De vorm van het gebouw is dezelfde als die van de oude flat. Dit geldt ook voor het aantal te bouwen appartementen. Er komen namelijk 48 appartementen terug: opnieuw 18 aan de Fortuin- en 30 aan de Spatterstraat. Wat wel anders is, is dat er appartementen op de begane grond komen. Deze hebben hun woonkamer aan de straatkant en beschikken over een tuin en een schuur. Die op de 1e en 2e verdieping kijken uit op het plantsoen en hebben een balkon. Op het plantsoen achter de flats komt een gebouw met daarin de bergingen voor de woningen op de verdiepingen. De verdiepingen zijn te bereiken via 2 liften. Bijzonder aan dit flatgebouw is dat het energie neutraal zal zijn.

 

De verwachte oplevering is in het 2e kwartaal 2018

De oorspronkelijke bewoners hebben – in twee jaar tijd - allen een andere woning gevonden.Vanuit hun sociaal plan is er een regeling om terug te keren. De resterende appartementen komen beschikbaar via WoningNet.

Hieronder vindt u een impressie van de plattegronden. Houdt u er rekening mee dat u aan deze tekeningen geen rechten kunt ontlenen. De maten kunnen in werkelijkheid afwijken.

Mocht u als gevolg van de werkzaamheden problemen ervaren of ziet u enig onraad op de bouwplaats? Dan kunt u contact opnemen met de uitvoerder van Bouwbedrijf Van der Gragt die aanwezig zal zijn op het werk. U kunt ook het algemene nummer van Van der Gragt bellen, 075 612 7282.

 

Interesse in een huurwoning in het project Spatter-Fortuin? Meld u aan

Heeft u interesse in een huurwoning in het project Spater-Fortuin, meld u dan aan als belangstellende. Dat kan via het aanmeldformulier. WormerWonen stelt belangstellenden op de hoogte wanneer de woningen in de verhuur gaan.

De huurwoningen worden via WoningNet geadverteerd. Wilt u tegen die tijd reageren, dan dient u te beschikken over een inschrijving bij WoningNet.

Bekijk project
Amandelbloesem

Amandelbloesem

In november 2015 nam WormerWonen het wooncomplex Amandelbloesem over van wooncorporatie Zaandams Volkshuisvesting (ZVH).


Het wooncomplex wordt omgebouwd naar zelfstandige seniorenwoningen

De nieuwe woningen in Amandelbloesem zijn er voor oudere inwoners. Het worden zelfstandige woningen met een balkon of tuin. In opdracht van WormerWonen is bouwbedrijf SBB uit Beverwijk in november 2016 gestart met het ombouwen van de woontoren (6 verdiepingen) tot 35 zelfstandige 2 kamerwoningen (fase 2). Februari 2018 komen ze gereed voor verhuur. Volg de verbouwing op onze facebookpagina.

 

Op de plek van het Vinkennest wil WormerWonen ook seniorenwoningen ontwikkelen (fase 3). BBHD architecten uit Alkmaar heeft een plan hiervoor uitgewerkt. Op 28 februari 2017 presenteerden drie architecten hun ideeën voor een nieuwbouw appartementengebouw van maximaal 8 lagen met een kap, dat na sloop van het Vinkennest bij de Amandelbloesem gerealiseerd zal worden. Uit de ingediende reacties die tijdens en na de presentatieavond zijn ontvangen sprak een sterke voorkeur voor het ontwerp van BBHD architecten uit Alkmaar. De werkgroep voor de organisatie van de prijsvraag van de ontwerpen, bestaande uit vertegenwoordigers van de gemeente Zaanstad, stichting Babel (Zaans architectuurplatform), WormerWonen en een adviseur, heeft die voorkeur overgenomen met de kanttekening om de opmerkingen en reacties te betrekken bij de komende planuitwerking. WormerWonen heeft de opdracht voor de planuitwerking gegund aan BBHD en eind 2017 is de omgevingsvergunningaanvraag ingediend.

Amandelbloesem fase 3 bestaat uit 40 stuks 3-kamer appartementen in de sociale huur. Enkele appartementen zouden vanwege een ruimere uitvoering in een hoger prijsniveau kunnen vallen.

 

Stichting MIES

Stichting MIES, voor begeleid wonen voor jong volwassenen met een beperking, huurt een vleugel van het gebouw. Werkzaamheden aan het gebouw, zoals tuinonderhoud, schoonmaken, maar ook dienstverlening aan ouderen, worden als werkervaring mede door de cliënten van MIES uitgevoerd.

 

De Zorgcirkel

De Zorgcirkel huurt van WormerWonen een aantal 1 kamerappartementen voor kortdurend verblijf (zie foto). Hiervan kunnen mensen gebruik maken die na een ziekenhuisverblijf nog niet zelfstandig kunnen wonen. De Zorgcirkel kan ook zorg verlenen aan andere bewoners van zelfstandige seniorenwoningen in Amandelbloesem.

 

Belangstelling voor de nieuwe of bestaande woningen in de Amandelbloesem?

Meld u dan aan voor deze woningen op de website van De Zorgcirkel, onze partner bij dit project. In de folder onderaan de pagina vindt u meer informatie en een inschrijfformulier waarmee u zich bij De Zorgcirkel kunt aanmelden.

Hieronder vindt u een impressie van de plattegronden van de gerenoveerde woningen in de ‘toren’ (fase 2), en van de 1 kamerwoningen.  Houdt u er rekening mee dat u aan deze tekeningen geen rechten kunt ontlenen. De maten kunnen in werkelijkheid afwijken.

Bekijk project
pagina 1 van 1