Nieuwbouwprojecten

In de Molenbuurt bouwen we nieuwe woningen!

In de Molenbuurt bouwen we nieuwe woningen!

Voor dit project hebben we ook een speciale website demolenbuurt.nl. Deze website is speciaal gemaakt voor de bewoners en omwonenden van de Molenbuurt. U vindt daar de bewonersbrieven en presentaties die voor bewoners en omwonenden zijn gehouden. Voor informatie over de nieuwbouw kijkt u hieronder.

Molenbuurt fase 3

Fase 3 is de laatste fase en betreft de bouw van 105 woningen (25 koopwoningen, 20 gezins huurwoningen en 60 huurappartementen (verdeeld over 3 gebouwen)). Naar verwachting zijn de woningen in het eerste kwartaal van 2018 klaar.

 

Hieronder leest u welke huurwoningen WormerWonen bouwt. De opsomming is gelijk aan de volgorde waarin Bouwbedrijf HSB bouwt.

32 Appartementen aan de Rietvinkkade

Een gebouw met begane grond en 4 verdiepingen. Alle appartementen hebben een woonkamer, 2 slaapkamers en beschikken over een balkon of terras.

18 Appartementen aan de Robstraat, “Deo Volente”

Een gebouw met begane grond en 2 verdiepingen. Het is gesitueerd op de plek van de voormalige Kruiskerk/het Dorpstheater. Alle appartementen beschikken over een woonkamer, 2 slaapkamers en een balkon of terras. (Deo Volente betekent 'Zo god het wil'.)

10 Appartementen aan de Robstraat

Een gebouw met begane grond en 1e verdieping. Alle appartementen beschikken over een woonkamer, 2 slaapkamers en een balkon of terras.

10 Gezinswoningen aan het Witte Duifplantsoen en 10 gezinswoningen aan de Spatterstraat

Zowel de woningen aan het Witte Duifplantsoen als die aan de Spatterstraat bestaan uit een rijtje van 12 woningen. De huurwoningen betreffen de tussenwoningen. De woningen op de kopgevels zijn namelijk koop. De woningen beschikken over een woonkamer, 2 slaapkamers op de 1e verdieping en 1 aparte kamer op zolder, een voortuintje en een achtertuin met schuur.

 

Notabene

·         De koopwoningen die worden gebouwd in fase 3 zijn allemaal verkocht.

·         Op het moment dat wij woningplattegronden aan u kunnen laten zien, treft u deze hier aan.

 

Interesse in een huurwoning fase 3? Meld u aan
Heeft u interesse in een huurwoning in fase 3, meld u dan aan als belangstellende. We houden u dan op de hoogte wanneer de woningen in de verhuur gaan. Dat kan via het aanmeldformulier.

De huurwoningen worden via WoningNet geadverteerd. Wilt u tegen die tijd reageren, dan dient u te beschikken over een inschrijving bij WoningNet.

 

 

Bekijk project
Nieuwbouw Spatter- en Fortuinflat

Nieuwbouw Spatter- en Fortuinflat

De flats aan de Spatterstraat en Fortuinstraat (bij de kinderboerderij) worden gesloopt. Op deze plek bouwt Bouwbedrijf Van der Gragt in opdracht van WormerWonen een nieuw flatgebouw. De vorm van het gebouw is dezelfde als die van de oude flat. Dit geldt ook voor het aantal te bouwen appartementen. Er komen namelijk 48 appartementen terug: opnieuw 18 aan de Fortuin- en 30 aan de Spatterstraat. Wat wel anders is, is dat er appartementen op de begane grond komen. Deze hebben hun woonkamer aan de straatkant en beschikken over een tuin en een schuur. Die op de 1e en 2e verdieping kijken uit op het plantsoen en hebben een balkon. Op het plantsoen achter de flats komt een gebouw met daarin de bergingen voor de woningen op de verdiepingen. De verdiepingen zijn te bereiken via 2 liften.

 

De verwachte oplevering is in het 1e kwartaal 2018

 

De oorspronkelijke bewoners hebben – in twee jaar tijd - allen een andere woning gevonden.Vanuit hun sociaal plan is er een regeling om terug te keren. De resterende appartementen komen beschikbaar via WoningNet.

Op het moment dat wij woningplattegronden aan u kunnen laten zien, treft u deze hier aan.

Wij houden omwonenden via nieuwsbrieven op de hoogte van dit project. De meest recente nieuwsbrieven vindt u hieronder, evenals de presentatie van delaatste informatieavond.

Mocht u als gevolg van de werkzaamheden problemen ervaren of ziet u enig onraad op de bouwplaats? Dan kunt u contact opnemen met de uitvoerder van Bouwbedrijf Van der Gragt die aanwezig zal zijn op het werk. U kunt ook het algemene nummer van Van der Gragt bellen, 075 612 7282.

Bekijk project
WormerWonen neemt wooncomplex Amandelbloesem over

WormerWonen neemt wooncomplex Amandelbloesem over

In november 2015 nam WormerWonen het wooncomplex Amandelbloesem over van wooncorporatie Zaandams Volkshuisvesting (ZVH).


Het wooncomplex wordt omgebouwd naar zelfstandige seniorenwoningen

De nieuwe woningen in de Amandelbloesem zijn er voor oudere inwoners. Het worden zelfstandige woningen met een balkon of tuin. In opdracht van WormerWonen start bouwbedrijf SBB uit Beverwijk in november 2016 met het ombouwen van de woontoren (6 verdiepingen) tot 35 zelfstandige 2 kamerwoningen. In de tweede helft van 2017 komen ze gereed voor verhuur.

 

Informatieavond voor bewoners en omwonenden 28 februari 2017
Op de plek van het Vinkennest wil WormerWonen seniorenwoningen ontwikkelen. Op 28 februari presenteren drie architecten ideeën voor deze woningbouw. Bekijk hier de uitnodiging voor deze bijeenkomst met meer informatie.

 

Stichting MIES

Stichting MIES, voor begeleid wonen voor jong volwassenen met een beperking, huurt een vleugel van het gebouw. Werkzaamheden aan het gebouw, zoals tuinonderhoud, schoonmaken, maar ook dienstverlening aan ouderen, worden als werkervaring mede door de cliënten van MIES uitgevoerd.

 

De Zorgcirkel

De Zorgcirkel huurt van WormerWonen een aantal 1 kamerappartementen voor kortdurend verblijf (zie foto). Hiervan kunnen mensen gebruik maken die na een ziekenhuisverblijf nog niet zelfstandig kunnen wonen. De Zorgcirkel kan ook zorg verlenen aan andere bewoners van zelfstandige seniorenwoningen in Amandelbloesem.

 

Eenkamerwoningen Amandelbloesem

Hebt u belangstelling voor de bestaande de 1 kamerwoningen in Amandelbloesem (doelgroep 65+), meld u dan aan via dit formulier. Let op: deze woningen worden niet via WoningNet aangeboden.


U kunt reageren op de nieuw te realiseren woningen in Amandelbloesem via Woningnet

De nieuw te realiseren 2 kamerwoningen staan nu nog niet te huur. Wilt u weten wanneer de woningen te huur staan? Meld u dan aan als belangstellende.

Bekijk project
pagina 1 van 1