De Halm Noordeinde

Nieuwbouw

Appartement

Het nieuwbouw appartementencomplex De Halm, gelegen in Wormerveer Noord, bestaat uit 29 sociale huurappartementen. Het woongebouw is vernoemd naar het voormalig zaadpakhuis dat hier heeft gestaan. Het nieuwe wooncomplex ligt in een kindvriendelijke buurt met relatief veel gezinnen. Verder is het een betrekkelijk rustige buurt gekeken naar de bevolkingsdichtheid. Direct tegenover De Halm ligt de nieuwe basisschool Toermalijn.

Ontwikkeling 'De Halm'

De bouw van ‘De Halm’ is ontzettend snel gegaan. Vorig jaar, op vrijdag 5 maart 2021, ondertekenden WormerWonen, toenmalig Wethouder Mutluer, BPD en HSB Bouw BV de koopovereenkomst en aannemersovereenkomst voor de bouw van 29 sociale huurappartementen in voormalig pakhuis De Halm aan het Noordeinde. Op 19 maart 2021 is bouwbedrijf HSB begonnen met heien. Via een holle stalen buis (met een scherp puntje) werd er tot 22 meter diep beton gestort. Er gingen in totaal 123 palen de grond in. Na de zomervakantie van '21 is er begonnen met de ruwbouw en dit is voorspoedig verlopen. Nu, een jaar later, staat er ondanks het coronavirus een prachtig woongebouw. Momenteel wordt nog gewerkt aan de binnen indeling, afwerking en het woonrijp maken. Naar verwachting zal dit na de zomervakantie zijn afgerond.

Voortgang van de bouw

Op woensdag 6 april 2022 bereikte de bouw van nieuwbouwcomplex 'De Halm' in Wormerveer het hoogste punt. Bouwbedrijf HSB en WormerWonen kwamen bij elkaar om deze mijlpaal samen te vieren. De mijlpaal van het hoogste punt werd gebruikt om de bouwvakkers in het zonnetje te zetten voor hun harde werk. Er was een snackwagen geregeld om de bouwvakkers te trakteren op een lekkere snack, maar ook de directie genoot van een patatje!

 

Huurprijzen en servicekosten appartementen De Halm 1 - 29

De netto huurprijzen zijn zo bepaald dat ook één- en tweepersoonshuishoudens met recht op huurtoeslag de woningen kunnen huren.

De netto huurprijs is € 633,24 voor alle woningen.

U betaalt daarnaast ook voor de kosten van enkele voorzieningen die bij de woning horen, de zogenaamde servicekosten. Netto huurprijs en servicekosten bij elkaar opgeteld, maakt de bruto huurprijs, die u maandelijks betaalt. Het gebouw heeft op het dak zonnepanelen voor individuele en collectieve elektravoorziening, plus warmtepompen voor warmtelevering. U betaalt als bewoner kosten voor de individuele zonnepanelen, geleverde warmte, meterkosten en -opnamen, boilerhuur en administratie.

In de servicekosten zitten componenten die normaal tot de individuele kosten horen, bijvoorbeeld de kosten voor warmte. Deze kosten zijn voor de bewoners van de De Halm aanzienlijk lager dan voor een gemiddeld huishouden. Dankzij de vijf zonnepanelen op het dak besparen bewoners daarnaast op het elektragebruik in de woning.
De netto huurprijs en servicekosten bij elkaar opgeteld, maken de bruto huurprijs die u maandelijks betaalt. Afhankelijk van uw inkomen kunt u in aanmerking komen voor huurtoeslag. Gaat u voor informatie en een proefberekening naar www.toeslagen.nl.

 

De servicekosten bestaan uit de volgende onderdelen en prijzen:

Rioolfonds € 0,69
Glasverzekering € 1,50
Huismeester € 6,00
Elektra algemene ruimten (CVZ) € 10,00
Schoonmaak € 15,00
Warmte/ energie (stookkosten) € 50,00
Boilerhuur € 5,38
Meterkosten/opnamen € 3,32
Zonnepanelen € 20,00
Subtotaal € 111,89
Administratiekosten € 5,60


Totaal

€ 117,49

 

Kijkdag en oplevering

De woningen worden in september opgeleverd. De kijkdag is op vrijdag 2 september. Tussen 10.00 en 12.00 uur kunnen belangstellenden een kijkje komen nemen bij het complex. Een aantal woningen op de begane grond zullen worden opengesteld. In de eerste week van september worden de woningen via WoningNet geadverteerd. Wilt u tegen die tijd reageren, dan dient u te beschikken over een inschrijving bij WoningNet. 

 

Project documenten

Brochure De Halm 1 - 29
Plattegronden De Halm 1 - 29

 

Details

Aantal woningen 29
Status In uitvoering
project-image_1962
project-image_2440
project-image_2439
project-image_2606
project-image_2618
project-image_2619
project-image_2632
project-image_2645