Ga naar de inhoud

Op 1 april werd de nieuwe woontoren van De Amandelbloesem in Wormerveer geopend en werd de naam van het woongebouw bekendgemaakt. Tijdens het opleveringsfeestje van de nieuwe woontoren 'Florissant' zijn opnames gemaakt. Van deze opnames is een leuke video gemaakt! Hierin is te zien hoe de naam van de nieuwe woontoren bekend wordt gemaakt en wordt gesproken door directeur-bestuurder John van Nimwegen, Wethouder Natasja Groothuismink en de mystery guest Fred Kluit! Ook krijgt u in de video de nieuwe woningen van binnen te zien en ziet u wat er allemaal nog meer te doen is in De Amandelbloesem. 

Een uniek woonconcept

Florissant heet de nieuwe woontoren van het wooncomplex de Amandelbloesem. Het nieuwe woongebouw van woningcorporatie WormerWonen heeft 44 sociale huurappartementen voor 55-plussers die zelfstandig willen blijven wonen, maar wel met de veiligheid van een woongebouw voor senioren en met aanspraak aan elkaar. De appartementen hebben elk een eigen voordeur, keuken, sanitair en privé buitenruimte (balkon).

In het restaurant van de naastgelegen Amandelbloesem worden activiteiten en gezelligheid georganiseerd door bewonersvereniging ‘de Bloesem’. Iedereen is vrij om daar naar behoefte aan deel te nemen. De bewoners van Florissant kunnen binnendoor van hun woning naar het restaurant en de gemeenschappelijke voorzieningen zoals een kapper, pedicure en wasserette.

Florissant
Het gebouw dankt zijn naam aan oud-bewoner Floris Kluit. Het was daarom dat zijn zoon Fred Kluit samen met wethouder Groothuismink de naam onthulde.

Floris Kluit was gedurende de renovatie van de eerste fase door WormerWonen, een tijd de enige bewoner in de Amandelbloesem. Hij heeft daarmee als het ware het hart van het gebouw kloppende gehouden. Floris, die in 2020 is overleden, wordt door alle betrokkenen bij de Amandelbloesem gemist. De naam Florissant is een hommage aan zijn persoon. Floris was altijd optimistisch en had voor iedereen een goed woordje; een warme persoonlijkheid, altijd vrolijk en vriendelijk. Zoals Floris was, wil de Amandelbloesem zijn: een wooncomplex waar bewoners samen floreren. De naam Florissant heeft hiermee een symbolische betekenis.

Informatie over het project vindt u op de projectpagina